LSA

Al onze advocaten zijn lid van de LSA, de Vereniging voor Letselschade Advocaten. Een LSA advocaat is een advocaat die opgeleid en gespecialiseerd is in de behandeling van letselschades. Deze vereniging is op het gebied van de juridische afwikkeling van letselschade toonaangevend. De advocaten hebben een aparte opleiding gevolgd en een examen afgelegd. Bovendien kunnen zij alleen maar lid worden en blijven als zij veel letselschadezaken doen. Na toetreding tot de LSA zijn de leden bovendien verplicht hun vakkennis op peil te houden. Het LSA lidmaatschap is voor een letselschade advocaat het hoogst haalbare keurmerk.

Waarom een LSA advocaat?
Er zijn veel belangenbehartigers die letselschadezaken behandelen, maar slechts een beperkt deel daarvan is advocaat. Veel mensen denken dat iedere letselschadebehandelaar een advocaat is, maar dat is dus een misverstand. Ook zijn niet alle letselschade advocaten lid van de LSA. De leden worden vermeld op de ledenlijst, deze vind u op www.lsa.nl.

LSA advocaten maken net als alle andere advocaten deel uit van de Nederlandse Orde van Advocaten. Er zijn in Nederland ongeveer 14.000 advocaten. Slechts circa 300 van deze advocaten zijn lid van de LSA. Zij zijn onderworpen aan alle gedragsregels die voor advocaten gelden en aan het advocatentuchtrecht. Ook moeten zij voldoen aan de eisen van de Orde van Advocaten met betrekking tot het aanhouden van een derdengeldenrekening en het in stand houden van een goede beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Daarnaast heeft de LSA een eigen Ombudsman. Ook daar kunt u met uw eventuele klachten over een LSA advocaat terecht. Al deze zaken bieden voor slachtoffers of nabestaanden de beste waarborging voor een optimale dienstverlening. De advocaten onderscheiden zich door deze waarborging van andere letselschadebelangenbehartigers.

LSA advocaat
Scroll naar boven